Carregant...

Minster, 1990

Catedral, 1990
Instal·lació, Mides diverses

(...)Tots van presentar per primera vegada el seu treball madur cap a 1980-1981. Poc després se’ls va aplegar per formar un grup que pogués respondre a les «generacions» anteriors que havien dominat l’escultura britànica des de la guerra, i alhora ser també l’homòleg necessari d’aquells joves nacionals, com la Transvanguardia italiana i els Neue Wilden alemanys, que apareixien a l’estranger. Però no només és problemàtica la noció de successió de generacions a l’escultura britànica de la postguerra; el que tenen en comú resulta insuficient para distingir aquests artistes d’alguns altres d’una edat semblant que realitzen obres en tres dimensions en algun punt del globus, com l’alemany Harald Klingelhöllen. A més, els integrants de la «Nova escultura britànica» comparteixen poques coses amb els pintors figuratius expressionistes, als quals es començava a parar una atenció artística arreu del món. Les seves arrels, en canvi, no rauen en la pintura o l’art conceptualista, sinó en debats centrats en les formes expandides d’escultura que es desenvoluparen a finals dels seixanta, incloent-hi el land art, el process art i les instal•lacions. Tanmateix, allò que comparteixen va més enllà de certa tradició estètica o d’un llegat. Més important que el fet que aquests artistes pertanyin a la mateixa generació, a grans trets (tots van néixer entre 1948 i 1955), és el fet que tots ells van estudiar a un o més dels principals instituts artístics de Londres durant els anys setanta. També resulta important que després d’experimentar amb diversos tipus de performance, instal•lacions i/o treball conceptual, cap a finals de la dècada tots es concentressin progressivament en objectes autònoms, relativament continguts i fixats: objectes, a més, fet a mà, fabricats més que produïts artesanament amb materials mundans, familiars.

Lynne Cooke, 1988


Fitxa tècnica

Títol original:
Minster
Número de registre:
1740
Artista:
Cragg, Tony
Data de creació:
1990
Any d'adquisició:
2001
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Ferro, goma i formigó
Dimensions:
Mides diverses
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Dipòsit particular, Barcelona
Copyright:
© Tony Cragg, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Imatges

Detall Anthony Cragg "Minster", 1990
Anthony Cragg "Minster", 1990
Quan treballo, no penso en l’art. Miro de pensar en la vida.
Jean-Michel Basquiat