Carregant...

Trilogia postfordista II. Blue-collar Suite No. 2: Lear's Song, 2009

Trilogia postfordista II. Suite de l'obrer núm. 2: La balada de Lear, 2009
Instal·lació, dimensions variables
El tancament de la planta de producció de la multinacional americana Lear Corporation a Cervera l’any 2002 va tenir un gran ressò mediàtic. L’empresa, que fabricava components per a automòbil i donava feina a 1.280 treballadors, va traslladar la fàbrica a Polònia. Octavi Comeron incorpora aquest procés de deslocalització a la segona part de la seva Trilogia postfordista, una reflexió visual i conceptual sobre les formes de treball obrer en el capitalisme avançat. El blau remet a la granota de l’obrer. L’obra parteix del concepte de «double bind» o doble vincle, proposat als anys cinquanta per l’antropòleg Gregory Bateson per descriure una situació de conflicte impossible de resoldre. A la paret, com una referència a la idea de temps productiu, es projecta una xifra que va sumant cada segon i que va partir de 0 el dia que es va inaugurar la present exposició.

Fitxa tècnica

Títol original:
Trilogia postfordista II. Blue-collar Suite No. 2: Lear's Song
Número de registre:
5121
Artista:
Comeron, Octavi
Data de creació:
2009
Any d'adquisició:
2014
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Materials diversos
Dimensions:
dimensions variables
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació Hereus Octavi Comeron
Copyright:
© Octavi Comeron
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

La meva obra és el meu cos, el meu cos és la meva obra.
Helena Almeida