Carregant...

Trilogia postfordista II. Blue-collar Suite No. 2: Lear's Song, 2009

Trilogia postfordista II. Suite de l'obrer núm. 2: La balada de Lear, 2009
Instal·lació, dimensions variables
El tancament de la planta de producció de la multinacional americana Lear Corporation a Cervera l’any 2002 va tenir un gran ressò mediàtic. L’empresa, que fabricava components per a automòbil i donava feina a 1.280 treballadors, va traslladar la fàbrica a Polònia. Octavi Comeron incorpora aquest procés de deslocalització a la segona part de la seva Trilogia postfordista, una reflexió visual i conceptual sobre les formes de treball obrer en el capitalisme avançat. El blau remet a la granota de l’obrer. L’obra parteix del concepte de «double bind» o doble vincle, proposat als anys cinquanta per l’antropòleg Gregory Bateson per descriure una situació de conflicte impossible de resoldre. A la paret, com una referència a la idea de temps productiu, es projecta una xifra que va sumant cada segon i que va partir de 0 el dia que es va inaugurar la present exposició.

Fitxa tècnica

Títol original:
Trilogia postfordista II. Blue-collar Suite No. 2: Lear's Song
Número de registre:
5121
Artista:
Comeron, Octavi
Data de creació:
2009
Any d'adquisició:
2014
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
materials diversos
Dimensions:
dimensions variables
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació Hereus Octavi Comeron
Copyright:
© Octavi Comeron
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

M’agrada treballar amb allò que s’acostuma a dir "herència cultural", però els materials que faig servir són molt banals, com clixés, com blocs de sucre, portes, cuscús, catifes, documents oficials.
Latifa Echakhch