La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Trilogia postfordista I. La fàbrica transparent, 2006

Mèdia-instal·lació, dimensions variables
Die Gläserne Manufaktur (La fàbrica transparent) és el nom amb què l’empresa Volkswagen va batejar la seva planta de muntatge inaugurada el 2001 a la ciutat alemanya de Dresden per produir un nou model de gama alta. Recoberta de parets de vidre i amb terra de parquet, la planta convertia la cadena de producció i l’activitat dels treballadors en un escenari per a clients i visitants. La fàbrica es publicitava com «un símbol de transparència i autenticitat» per a una «nova qualitat de vida».
Partint d’aquest edifici, Octavi Comeron planteja tres projeccions paral·leles sense un relat temporal concret. Mentre en una s’emeten els missatges institucionals de l’empresa que fan referència a la noció de transparència, en una altra es projecten escenes de la vida laboral a la fàbrica de Dresden, i en la tercera es reprodueixen frases corporatives de companyies multinacionals. Extretes de les seccions «Qui som» i «La nostra missió» de les pàgines web de grans corporacions, mostren una perversa semblança amb la voluntat de transparència amb què van néixer els ideals de la modernitat.

Fitxa tècnica

Títol original:
Trilogia postfordista I. La fàbrica transparent
Número de registre:
5120
Artista:
Comeron, Octavi
Data de creació:
2006
Any d'adquisició:
2014
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Mèdia-instal·lació
Tècnica:
Triple projecció contínua de imatges i text, color, sense so
Dimensions:
dimensions variables
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació Hereus Octavi Comeron
Copyright:
© Octavi Comeron
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.