La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Figura

Pintura, 92 x 73 cm
L’any 1947, els arquitectes Josep Lluís Sert i Paul Lester Weiner varen rebre l’encàrrec de realitzar un pla urbanístic per al port industrial de Chimbote, a la costa septentrional del Perú. L’encàrrec, el desenvolupament del qual no va arribar a finalitzar-se, provenia de la Corporación Peruana del Santa, una organització governamental inspirada en la Tennessee Valley Authority, que s’ocupava del desenvolupament de la zona nord del Perú.

Els estudis, esbossos i pintures que Hans Hofmann va realitzar l’any 1950 per a Chimbote s’han de situar en aquest context: es tracta d’estudis per a pintures destinades a les parets del campanar de l’església projectada junt amb la resta de la ciutat, de mosaics per al terra de la plaça… que exemplifiquen el que podria representar la col•laboració entre arquitectes i artistes que Josep Lluís Sert defensava. Els colors vius, els empastaments abundants, la coexistència de línies rectes i corbes… tot això ens remet a l’obra pictòrica d’aquest artista, però no menys que al món acolorit i abarrocat de les cultures autòctones sud-americanes.

Fitxa tècnica

Títol original:
Figura
Número de registre:
1120
Artista:
Claramunt, Luis
Data de creació:
Sense data
Any d'adquisició:
1997
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Oli sobre tela
Dimensions:
92 x 73 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya. Col·lecció Nacional d'Art. Antiga Col·lecció Salvador Riera
Copyright:
Família Claramunt
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.