Carregant...

Down - Town, 1986

Centre ciutat, 1986
Escultura, 127 x 50,5 x 49 cm
Els primers treballs d’Eduardo Chillida trasllueixen un interès per la matèria que aniria creixent amb el temps i que, unit a la seva atracció per temes filosòfics de caràcter existencial i al seu ferm arrelament a la seva terra, és un dels trets definitoris de la seva producció. La totalitat de la seva obra, que es mou entre la petita dimensió i l’escultura pública, és un constant equilibri de masses i volums habitats per l’aire, que compten amb l’economia de mitjans com a ressort per dotar-se d’un sentit de la monumentalitat que és independent de la seva dimensió.

L’espai que li interessa a l’artista no és l’espai que queda fora, al voltant de les formes, sinó l’espai que aquestes creen al seu interior, cosa que li ha valgut l’apel•latiu d’«arquitecte del buit». Al mateix temps, a les seves escultures la rellevància del material i les seves qualitats s’uneix al profund significat de la forma en què aquests es treballen: la ferreria tradicional, els apilonaments de fusta, la pedreria… donen a les seves obres un aura heroica, totalment allunyada dels procediments industrials. Els seus treballs, penetrats de la dignitat del procés, s’erigeixen com a símbols en un món en què individu i natura són una mateixa cosa.

Fitxa tècnica

Títol original:
Down - Town
Número de registre:
1850
Artista:
Chillida, Eduardo
Data de creació:
1986
Any d'adquisició:
2002
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Escultura
Tècnica:
Acer corten
Dimensions:
127 x 50,5 x 49 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Colección Telefónica
Copyright:
© Eduardo Chillida, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

El que pretenc quan explico la història d’una víctima de la violència a Colòmbia és apel·lar al record del dolor que experimentem tots els éssers humans, aquí o a qualsevol lloc del món.
Doris Salcedo