La imatge de l’obra no està disponible on-line.

La triple capsa o Mort de Franco, 1975

Objecte, 7 x 9,5 x 2 cm c/u.

Els mitjans de comunicació són un tema d’interès en Jordi Cerdà, tant en el seu treball fílmic com en les seves accions i objectes. Aquesta obra creua les sèries d’imatges i objectes encapsats amb l’anàlisi de la mirada i de com els mitjans són constructors de realitat. Així com en altres obres resumia fílmicament una tarda en la televisió de l’època de la Transició, aquí pren imatges televisives de la mort de Franco i les tanca en capses. Si bé no es tracta d’un film, la seva disposició seqüencial –quasi com fotogrames– n’evoca el llenguatge. «Tota obra cinematogràfica, en la seva gran majoria, és una narració i l’expressió d’un temps mitjançant el llenguatge», explicava l’artista el 1971. Encapsar imatges de la mort del dictador emeses per l’únic canal televisiu que hi havia en aquell moment és una manera de fer evident la tendenciositat en la construcció del relat per part dels mitjans.


Fitxa tècnica

Títol original:
La triple capsa o Mort de Franco
Número de registre:
RT.0031
Artista:
Cerdà, Jordi
Data de creació:
1975
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Fotografia a les sals de plata sobre paper en capses de metacril·lat
Dimensions:
7 x 9,5 x 2 cm c/u. (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Jordi Cerdà
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.