Carregant...

Suite Pintura I (Conrado Martín Pinturas), 1980

Fotografia, 100 x 150 cm

Extremadament metòdic i pulcre en la seva tasca, la seva obra constitueix un encavalcament continuat de relectures sobre el fet pictòric, amb tota la seva càrrega iconogràfica i convencional, de vegades des d’una perspectiva irònica, crítica o de constatació, deixant sempre algun punt sense resposta per posar a prova l’agudesa de l’espectador. […]Tot l’esforç de Cerdà s’encamina a elevar a la categoria de signe allò que és real. … A la major part d’aquestes ´suites» és una constant la presència del quadre dins el quadre, produint a vegades un efecte de redundància, com en el cas dels afusellaments del 2 de maig o la Maja desnuda de Goya, mentre que en d’altres destaca més la situació de «fora de context» i contraposició de realitats, com la urbana i la rural en el cas de l’Angelus de Millet.

Pilar Parcerisas, 1986


Fitxa tècnica

Títol original:
Suite Pintura I (Conrado Martín Pinturas)
Número de registre:
1655
Artista:
Cerdà, Jordi
Data de creació:
1980
Any d'adquisició:
2001
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Fotografia i tinta sobre fusta
Dimensions:
100 x 150 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Donació de l'artista
Copyright:
© Jordi Cerdà
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.