Carregant...

Paral·lelisme Cos de dona dins l'art, 1979

Fotografia, 10 fotografies: 30 x 40 cm c/u

Botticelli, Vermeer, Ingres... Jordi Cerdà incorpora algunes imatges icòniques del nu femení representat en la història de l’art per designar les diferents parts del cos d’una dona: rostre, esquena, sexe... Aquests elements físics són referits per imatges pintades amb una clara connotació cultural. L’autoreferencialitat és evident, així com la relació designativa de la pintura amb l’objecte que vol representar, en aquest cas el cos. Un treball fotogràfic que cal situar en les sèries realitzades per Cerdà entre 1975 i 1980, que exploren la capacitat representativa del llenguatge i de la imatge, en aquest cas pictòrica. Com si, en contacte amb el cos real i físic d’una dona, la pintura mostrés tota la seva dimensió nominativa.


Fitxa tècnica

Títol original:
Paral·lelisme Cos de dona dins l'art
Número de registre:
RT.0037
Artista:
Cerdà, Jordi
Data de creació:
1979
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Fotografia a les sals de plata acolorida sobre paper
Dimensions:
10 fotografies: 30 x 40 cm c/u (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Jordi Cerdà
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.