Carregant...

Spine on its Side, 1970

Columna vertebral de costat, 1970
Objecte, 214,3 x 457,2 x 116,8 cm

El 1970, Rosemarie Castoro va desenvolupar una sèrie de panells independents que ocupaven l’espai de manera escultòrica. Les superfícies, creades amb guix aplicat amb una escombra, es van cobrir després amb ombrejat de grafit perquè les obres combinessin pintura, escultura i dibuix.

La declaració de Castoro «els meus panells són els meus contenidors» assenyala clarament la importància del cos en la seva pràctica. Efectivament, l’artista va fer moltes fotografies, que va enganxar a les pàgines dels seus diaris, on se la veu adoptant poses de ball dins de les seves obres o actuant amb cordes penjades al davant.

Els panells independents es van exhibir el 1971 a la primera exposició individual de Castoro a la galeria Tibor de Nagy de Nova York. Tot i l’escala arquitectònica que assoleixen i el fet de mantenir un origen en la pintura, aquests panells acosten el seu treball al de l’escultura minimalista.


Fitxa tècnica

Títol original:
Spine on its Side
Número de registre:
5734
Artista:
Castoro, Rosemarie
Data de creació:
1970
Any d'adquisició:
2018
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Gesso, pasta de modelar i grafit sobre masonita
Dimensions:
214,3 x 457,2 x 116,8 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© The Estate of Rosemarie Castoro
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.