Carregant...

Chaplet, 2007

Corona, 2007
Pintura, Dimensions variables

Chaplet és una instal·lació efímera elaborada amb les empremtes dactilars de l’artista. Evocant els controls biomètrics de fronteres en un món obsessionat pel control de la població, Mircea Cantor ha submergit els dits en tinta negra per imprimir una línia directament a la paret, afegint-hi, de tant en tant, una pua. La referència visual al filferro espinós és immediata, així com als desplaçaments humans massius imposats per les lleis feudals d’una economia global. Si bé el títol de l’obra sembla al·ludir a una corona, una garlanda o un rosari, la disposició de les empremtes a l’espai revoca qualsevol possibilitat de diàleg. Crescut a la Romania de l’òrbita soviètica, Cantor no renuncia a repensar, amb una estètica pobra i amb una gran economia de mitjans, el món d’avui. Com el mateix artista ha manifestat en més d’una ocasió, es tracta de «parlar de poètica a través de la política».


Fitxa tècnica

Títol original:
Chaplet
Número de registre:
5236
Artista:
Cantor, Mircea
Data de creació:
2007
Any d'adquisició:
2014
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Tinta aplicada amb els dits sobre paret
Dimensions:
Dimensions variables
Número d'edició:
Ed. 5/7 + 2 P.A.
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Dipòsit particular
Copyright:
© Mircea Cantor
Recursos d'accessibilitat:

Recursos d'accessibilitat
Làmina en relleu
Text en braille

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.