Carregant...

Art postal, 1982

Collage, 25 x 19 cm

Vinculada a la tradició de producció ceràmica de València, la seva ciutat natal, Carmen Calvo l’ha incorporat a la seva obra com un element sovint més pictòric que no escultòric. Fascinada per l’arqueologia i els seus sistemes taxonòmics, Calvo elabora peces diminutes de ceràmica i les fixa, ja sigui encolades o cosides amb fils, damunt suports pictòrics com el llenç o el paper. Als anys vuitanta, va utilitzar sovint cartes, papers comercials, llibres de comptabilitat o targetes postals, com aquestes peces d’art postal. Imposant als objectes, tot i que diminuts, la frontalitat i el format propis d’un quadre, alineats o situats un al costat de l’altre, prenen un caràcter alfabètic o d’inventari, es comporten com a signes d’una narració oberta, polivalent i enigmàtica.


Fitxa tècnica

Títol original:
Art postal
Número de registre:
RT.0200
Artista:
Calvo, Carmen
Data de creació:
1982
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Collage
Tècnica:
Collage, ceràmica i aquarel·la sobre postal
Dimensions:
25 x 19 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Carmen Calvo, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.