La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Espanya, 1985

Això és el que interessa: explicar les coses, però que tinguin una idea no verbal. Per exemple, el poema «Espanya». La gent veu una carta que diu 9 de copes, però si les comptes només n'hi ha 8. Aquí hi ha una idea! Perquè hi ha molts poetes visuals que es dediquen a fer collage. Llavors munten com unes fotografies... Jo crec que això pertany més a la pintura. La poesia visual és el concepte, la idea.

Mercadé Riambau, Josep: «Joan Brossa parla de la poesia visual», Revista de Catalunya, núm. 141 (juny de 1999), p. 93-106


Fitxa tècnica

Títol original:
Espanya
Número de registre:
4566
Artista:
Brossa, Joan
Data de creació:
1985
Any d'adquisició:
2011
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Obra gràfica (edicions)
Tècnica:
Serigrafia sobre paper
Dimensions:
65 x 50 cm (alt x ample)
Número d'edició:
P.A
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa
Copyright:
© Fundació Joan Brossa, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

Se suposa que els objectes tenen el caràcter objectiu dels productes industrials. No pretenen representar res més que allò que són. La categorització prèvia de les arts ja no existeix.
Charlotte Posenenske