La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Les Animaux de la ferme, 1974

Els animals de la granja, 1974
Material gràfic, 2 elements 82 x 60 cm c/u
Dins de la producció gràfica de Marcel Broodthaers, l’obra Les Animaux de la ferme estableix un paral·lelisme entre diverses races de bestiar boví i marques de cotxes. En una quadrícula semblant a les pàgines d’un manual educatiu o científic, els noms de bous i vaques han estat substituïts per marques d’automòbils. És així com Mercedes, Renault, Maserati o Volkswagen passen a designar diferents animals de raça bovina. Les Animaux de la ferme enllaça amb altres obres de l’artista on explora com funcionen els sistemes de classificació produint el que es podria anomenar un segon ordre taxonòmic . Broodthaers juga amb significats visuals i lingüístics d’una manera semblant a com ho feia un dels seus referents creatius i alhora amic, el pintor, també belga, René Magritte. L’un i l’altre posen de manifest la relació arbitrària i convencional entre les paraules i les coses.

Fitxa tècnica

Títol original:
Les Animaux de la ferme
Número de registre:
1601
Artista:
Broodthaers, Marcel
Data de creació:
1974
Any d'adquisició:
2000
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Material gràfic
Tècnica:
Impressió òfset i impressió multitò sobre cartró
Dimensions:
2 elements 82 x 60 cm c/u (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Estate of Marcel Broodthaers, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.