Carregant...

F.I.U. Flag
, 1985

Bandera F.I.U., 1985
Objecte, 123,5 x 138,5 cm

El febrer de 1974, Joseph Beuys i el Nobel alemany de literatura Heinrich Böll presentaven la creació de la Free International University for Creativity and Interdisciplinary Research (F.I.U.) amb aquestes paraules: «La creativitat no està limitada a aquells que exerceixen una de les arts tradicionals, i fins i tot en aquests casos no es limita a l’exercici del seu art. Cadascun de nosaltres té un potencial creatiu que queda amagat per la competitivitat i les exigències de l’èxit. Descobrir, investigar i desenvolupar aquest potencial ha de ser tasca de l’escola.

La universitat, sense seu fixa, va anar creixent com un gran projecte col·lectiu internacional de creació i aprenentatge.

En profund desacord amb l’elitisme de l’art, Beuys va promoure la pràctica artística com a mecanisme transformador de la societat. Des d’una opció radicalment vitalista, va entendre que l’art no estava vinculat a un exercici d’estil, sinó a l’eficàcia del missatge. La Universitat Lliure Internacional va estar activa fins al 1988, dos anys després de la mort de Beuys.

Fitxa tècnica

Títol original:
F.I.U. Flag
Número de registre:
1379
Artista:
Beuys, Joseph
Data de creació:
1985
Any d'adquisició:
1997
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Acrílic sobre tela, arandeles metàl·liques i corda sintètica
Dimensions:
123,5 x 138,5 cm (ancho x alto)
Número d'edició:
696
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya. Col·lecció Nacional d’Art
Copyright:
© The Joseph Beuys Estate, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites informació específica sobre l’obra o l’artista, ens pots contactar a colleccio [at] macba.cat i/o visitar la biblioteca del MACBA.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

Quan treballo, no penso en l’art. Miro de pensar en la vida.
Jean-Michel Basquiat