Carregant...

F.I.U. Flag, 1985

Bandera F.I.U., 1985
Objecte, 92 x 150 cm

El febrer de 1974, Joseph Beuys i el Nobel alemany de literatura Heinrich Böll presentaven la creació de la Free International University for Creativity and Interdisciplinary Research (F.I.U.) amb aquestes paraules: «La creativitat no està limitada a aquells que exerceixen una de les arts tradicionals, i fins i tot en aquests casos no es limita a l’exercici del seu art. Cadascun de nosaltres té un potencial creatiu que queda amagat per la competitivitat i les exigències de l’èxit. Descobrir, investigar i desenvolupar aquest potencial ha de ser tasca de l’escola.»

La universitat, sense seu fixa, va anar creixent com un gran projecte col·lectiu internacional de creació i aprenentatge. En profund desacord amb l’elitisme de l’art, Beuys va promoure la pràctica artística com a mecanisme transformador de la societat. Des d’una opció radicalment vitalista, va entendre que l’art no estava vinculat a un exercici d’estil, sinó a l’eficàcia del missatge. La Universitat Lliure Internacional va estar activa fins al 1988, dos anys després de la mort de Beuys.


Fitxa tècnica

Títol original:
F.I.U. Flag
Número de registre:
1379
Artista:
Beuys, Joseph
Data de creació:
1985
Any d'adquisició:
1997
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Acrílic sobre tela, arandeles metàl·liques i corda sintètica
Dimensions:
92 x 150 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya. Col·lecció Nacional d'Art
Copyright:
© The Joseph Beuys Estate, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.