Carregant...

Assaigs per a l'�?pera Europa. "Romäni X", 1982

Instal·lació, 1 objecte-assamblatge: 163 x 142 cm; 2 fotos: 46,5x 60 cm c/u

Entre 1982 i 1984, Jordi Benito va construir Assaigs per a l’òpera Europa com un conjunt d’episodis performàtics d’una gran complexitat escenogràfica. Romäni X es va dur a terme al Centre Cultural de la Caixa de Pensions de Granollers el 1982 i Nothung XI a la Casa Brustenga de Santa Eulàlia de Ronçana, al Vallès Oriental, el 1983. En aquest moment, el sacrifici entès com una catarsi era el nus central del treball de Benito i l’aglutinador de la resta d’elements: la presència animal, el cos de l’artista, la creu, la planta d’una església, el piano i les campanes, però també la violència i la sacralitat. Benito persegueix la fusió de gèneres artístics i ret homenatge a referents creatius com la pintura romànica, Goya i Wagner. Les seves perfomances d’aquests anys recuperen l’intent wagnerià de construir una obra total que convoqui el passat i el sentit d’Europa.


Fitxa tècnica

Títol original:
Assaigs per a l'�?pera Europa. "Romäni X"
Número de registre:
RT.0024
Artista:
Benito, Jordi
Data de creació:
1982
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous (en procés d'incorporació)
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Estructura de fusta, teixit amb brodats, pintura i fotografia cromogènica sobre paper
Dimensions:
1 objecte-assamblatge: 163 x 142 cm; 2 fotos: 46,5x 60 cm c/u (alt x ample)
Sala:
Edifici Meier, Planta 0
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Jordi Benito, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

El que pretenc quan explico la història d’una víctima de la violència a Colòmbia és apel·lar al record del dolor que experimentem tots els éssers humans, aquí o a qualsevol lloc del món.
Doris Salcedo