Carregant...

SUPERMERCART, 1976

Instal·lació, 55 tires: 250 x 28 cm c/u

La crítica al món del consum i el paper que hi juguen els mitjans de comunicació va ser tema d’interès de molts artistes conceptuals. És el cas d’Eugènia Balcells en obres com SUPERMERCART. Aquesta gran composició desplegada a la manera d’un decàleg del consum exhibeix petits objectes seriats i també imatges ordenats alfabèticament i presentats en sèries dins llargues bosses de plàstic transparent, un mitjà que l’artista ja havia utilitzat en els seus clear books o «llibres transparents». Balcells es val d’una estètica vinculada a l’acumulació i la codificació, dues operacions habituals en aquests anys per part de l’artista i que tenen a veure amb l’essència mateixa del consum. Quan es va presentar la instal·lació a la històrica Sala Vinçon de Barcelona el 1976, i fent honor al títol de l’obra, les tires d’objectes d’aquest «supermercat» es podien adquirir.


Fitxa tècnica

Títol original:
SUPERMERCART
Número de registre:
RT.0015
Artista:
Balcells, Eugènia
Data de creació:
1976
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Materials diversos encapsulats en polietilè
Dimensions:
55 tires: 250 x 28 cm c/u (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous; Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació d'Eugènia Balcells Foundation – Eugènia Balcells
Copyright:
© Eugènia Balcells i Eugènia Balcells Foundation
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.