Carregant...

Lalo's Story, 2004

Història de Lalo, 2004

Fikret Atay viu a Batman, ciutat on va néixer, situada al sud-est d’Anatòlia. Aquesta regió fronterera entre Turquia i Iraq, amb nombroses minories ètniques, fa dècades que pateix la presència militar, l’opressió política i la pobresa. Atay utilitza el vídeo per documentar aquesta realitat i també el diàleg inevitable d’una cultura tradicional amb les influències occidentals. Lalo’s Story mostra un amic interpretant un dengbej per a l’avi de l’artista. El dengbej és una manera d’explicar històries típica d’aquella zona: inclou cançons i relat parlat sobre l’amor i la guerra. Si bé habitualment és la generació més gran qui fa de narradora, ja que és la que ha acumulat més saviesa i experiència, el vídeo d’Atay introdueix una ruptura amb els valors tradicionals i capgira els rols entre el narrador i l’espectador, a més de canviar la llengua kurda per l’anglès.


Fitxa tècnica

Títol original:
Lalo's Story
Número de registre:
2460
Artista:
Atay, Fikret
Data de creació:
2004
Any d'adquisició:
2004
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Video monocanal, color, so, 4 min 59 s
Número d'edició:
Ed. 3/6
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació Amics dels Museus de Catalunya
Copyright:
© Fikret Atay
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.