La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Pregunta III, 1983

Pregunta III, 1983
Escultura, 2 parts 74,5 x 22,5 x 2,5 cm c/u

Signes d’exclamació, cometes i signes d’interrogació. L’any 1966, Richard Artschwager va construir la primera d’una llarga sèrie d’escultures que reprodueixen amb volums diversos signes de puntuació del llenguatge escrit. Algunes tenen una escala humana, d’altres són ubicades damunt peanyes i d’altres es plantegen com relleus escultòrics situats a la paret. Realitzades en fusta o en fòrmica, un material industrial molt usat per l’artista, es situen entre l’art conceptual, el minimalisme, el surrealisme i el pop art.

Artschwager selecciona signes universals associats a la funció emotiva del llenguatge. Amb un aire de lleugeresa i desimboltura, apareixen com a elements humorístics, sensuals o divertits que, a banda de la seva presència formal, puntuen l’espai expositiu. Tot i haver esdevingut un objecte físic, tot i trobar-se totalment al marge del seu context lingüístic, no han perdut la seva càrrega exclamativa. És així com l’artista converteix l’espai en una exclamativa veu anònima que, d’alguna manera, ens implica a tots.


Fitxa tècnica

Títol original:
Pregunta III
Número de registre:
1699
Artista:
Artschwager, Richard
Data de creació:
1983
Any d'adquisició:
2001
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Escultura
Tècnica:
Fusta policromada
Dimensions:
2 parts 74,5 x 22,5 x 2,5 cm c/u (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Dipòsit particular, Barcelona
Copyright:
© Richard Artschwager, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.