La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Corner Exclamation Point, 1993

Signe d'exclamació de cantonada / Signe d'exclamació angular, 1993
Escultura, 2 elements: 64,3 x 15,5 x 1 cm i 14,5 x 12 x 1 cm

L’any 1966, Richard Artschwager va construir la primera d’una llarga sèrie d’escultures que reprodueixen, en volum, signes de puntuació del llenguatge escrit. Algunes tenen una escala humana, d’altres són ubicades damunt peanyes i d’altres es plantegen com relleus escultòrics situats a la paret. Realitzades en fusta o en fòrmica, un material industrial molt usat per l’artista, dialoguen amb l’art conceptual, el minimalisme, el surrealisme i el pop art. Artschwager selecciona signes associats a la funció emotiva del llenguatge. En clau d’humor i amb certa sensualitat, puntuen l’espai expositiu. Tot i haver esdevingut un objecte físic, tot i trobar-se totalment al marge del seu context lingüístic, no han perdut la seva càrrega exclamativa. És així com l’artista converteix l’espai en una veu anònima que, d’alguna manera, ens interpel·la a tots els que hi transitem.


Fitxa tècnica

Títol original:
Corner Exclamation Point
Número de registre:
1709
Artista:
Artschwager, Richard
Data de creació:
1993
Any d'adquisició:
2001
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Escultura
Tècnica:
Fusta policromada
Dimensions:
2 elements: 64,3 x 15,5 x 1 cm i 14,5 x 12 x 1 cm
Número d'edició:
P.A. 1/6
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Dipòsit particular, Barcelona
Copyright:
© Richard Artschwager, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.