Carregant...

Potato Print Model 2, 1967

Model 2 de gràfic de patata, 1967
Material gràfic, 52 x 67,5 cm
Les Potato Prints enregistren la transformació física d’una patata dipositada dins una capsa de plexiglàs. Recullen el retrat del seu cos a mesura que va perdent pes i volum. Partint del model físic de l’entropia, que mesura els canvis temporals, situen les patates en una posició experimental per mesurar els canvis de la seva configuració. El procés remet a la novel·la d’Oscar Wilde El retrat de Dorian Gray, amb la diferència que aquest conegut personatge, que pacta amb el diable per obtenir l’eterna joventut, aquí és reduït a un tubercle. L’al·legoria de la corrupció humana que fa Oscar Wilde en el seu llibre es tradueix en una crítica a la permanència artística i temporal.

Fitxa tècnica

Títol original:
Potato Print Model 2
Número de registre:
5242
Artista:
Art & Language
Data de creació:
1967
Any d'adquisició:
2010
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Material gràfic
Tècnica:
Litografia sobre paper
Dimensions:
52 x 67,5 cm (alt x ample)
Número d'edició:
Ed. 5/50 + X P.A.
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació Philippe Méaille
Copyright:
© Art&Language
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.