La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Introitus, 1942

Obra gràfica (edicions), 35,6 x 17,8 cm
L’any 1942, Josef Albers va experimentar amb diverses tècniques de gravat modulant la línia en una sèrie de puntes seques i una sèrie de litografies titulades Graphic Tectonics. Si bé és conegut sobretot pels seus estudis sobre el color, és en l’absència de cromatisme i en els seus estudis de línies on s'aprecia una línia estructural d’una gran precisió. Josef Albers construeix aquestes obres amb paral·leles molt enganxades i amb un ús d’angles rectes que crea il·lusions visuals d'espai i volum.

Fitxa tècnica

Títol original:
Introitus
Número de registre:
5618
Artista:
Albers, Josef
Data de creació:
1942
Any d'adquisició:
2017
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Obra gràfica (edicions)
Tècnica:
Litografia sobre paper
Dimensions:
35,6 x 17,8 cm (alt x ample)
Número d'edició:
Ed. 15/30
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© The Josef and Anni Albers Foundation, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

Reconstituir el desordre d’una possible ciutat. Utilitzar la maqueta no com un element de projecte sinó com una representació d’alguna cosa que ja existeix.
Jordi Colomer