Carregant...

Astatic, 1944

Astàtic, 1944
Material gràfic, Imatge: 33,6 x 22,9 cm
Als anys quaranta, ja instal·lat als Estats Units, Josef Albers va experimentar amb el gravat damunt suports diversos, com la fusta. Al cap d'uns anys d’haver abandonat la tècnica de la serigrafia, l’artista va recuperar aquest mitjà amb la creació de xil·lografies que incorporaven les variables de la casualitat i la lliure associació, substituint la precisió abstracta per la qual era conegut. A mitjans dels anys quaranta, es va dedicar a experimentar amb diferents superfícies com la fusta, el linòleum o el suro, on desenvolupava relleus en els quals el gramatge natural dels materials escollits va esdevenir un element clau de les composicions.

Fitxa tècnica

Títol original:
Astatic
Número de registre:
5620
Artista:
Albers, Josef
Data de creació:
1944
Any d'adquisició:
2017
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Material gràfic
Tècnica:
Xilografia sobre paper
Dimensions:
Imatge: 33,6 x 22,9 cm (alt x ample)
Número d'edició:
Ed. 28/35
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© The Josef and Anni Albers Foundation, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.