La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Nòmines. El meu espai productiu / econòmic, 1973-2009

Instal·lació, 300 x 1000 cm
Aquesta obra és un retrat de Francesc Abad representat per la seva trajectòria professional com a docent en un centre d’ensenyament privat de Barcelona. Es tracta de les nòmines rebudes per l’artista durant quaranta anys. En un moment en què el treball és fràgil, escàs, insegur i amb menors retribucions, la representació d’una vida laboral completa pren un aire de monument. L’obra també ens convida a reflexionar sobre la retribució de l’artista en el marc de l’economia capitalista i liberal, sobretot pel que fa a la idea d’autonomia creativa. Nòmines. El meu espai productiu/econòmic condensa una reflexió entorn del sentit del terme «assalariat» en l’àmbit de la creació.

Fitxa tècnica

Títol original:
Nòmines. El meu espai productiu / econòmic
Número de registre:
5117
Artista:
Abad, Francesc
Data de creació:
1973-2009
Any d'adquisició:
2014
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Impressió per raig de tinta sobre paper
Dimensions:
300 x 1000 cm (alt x ample)
Número d'edició:
Edició de 3 + 1 P.A.
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Francesc Abad, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

Se suposa que els objectes tenen el caràcter objectiu dels productes industrials. No pretenen representar res més que allò que són. La categorització prèvia de les arts ja no existeix.
Charlotte Posenenske