Carregant...

Nòmines. El meu espai productiu / econòmic, 1973-2009

Instal·lació, 300 x 1000 cm
Aquesta obra és un retrat de Francesc Abad representat per la seva trajectòria professional com a docent en un centre d’ensenyament privat de Barcelona. Es tracta de les nòmines rebudes per l’artista durant quaranta anys. En un moment en què el treball és fràgil, escàs, insegur i amb menors retribucions, la representació d’una vida laboral completa pren un aire de monument. L’obra també ens convida a reflexionar sobre la retribució de l’artista en el marc de l’economia capitalista i liberal, sobretot pel que fa a la idea d’autonomia creativa. Nòmines. El meu espai productiu/econòmic condensa una reflexió entorn del sentit del terme «assalariat» en l’àmbit de la creació.

Fitxa tècnica

Títol original:
Nòmines. El meu espai productiu / econòmic
Número de registre:
5117
Artista:
Abad, Francesc
Data de creació:
1973-2009
Any d'adquisició:
2014
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Impressió per raig de tinta sobre paper
Dimensions:
300 x 1000 cm (alt x ample)
Número d'edició:
Ed. 1/3 + 1 P.A.
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Francesc Abad, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.