Carregant...

El fet artístic, 1985

Instal·lació, 1 fotografia: 200 x 125 cm; 2 tires fotogràfiques: 10 x 100 cm; 1 vitrina amb objectes de mides diverses

El novembre de 1985, al Museu Dalí de Figueres, es va dur a terme un encontre entre art i ciència convocat per Jorge Wagensberg, que a la sessió inaugural va formular una pregunta que va impactar Francesc Abad: «És l’atzar producte de la ignorància o un dret intrínsec de la natura?» Va ser l’esperó per iniciar una reflexió sobre la condició pròpia del fet artístic, que als ulls d’Abad està vinculada a una por atàvica que ens impulsa a buscar un com i un què. Què és abans, en l’acte creatiu, el gest, la idea o la mirada? I sobretot, com interaccionen aquests elements? El fet artístic es desplega com una composició d’objectes, imatges i paraula a l’entorn d’aquesta interrogació que, més que un punt d’arribada, interessa com a camí i procés discursiu.


Fitxa tècnica

Títol original:
El fet artístic
Número de registre:
RT.0007
Artista:
Abad, Francesc
Data de creació:
1985
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Fotografia a les sals de plata i fotografia cromogènica sobre paper i vitrina amb elements diversos
Dimensions:
1 fotografia: 200 x 125 cm; 2 tires fotogràfiques: 10 x 100 cm; 1 vitrina amb objectes de mides diverses (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Francesc Abad, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.