Carregant...

Europa arqueologia de rescat, 1989

Mèdia-instal·lació, Mides diverses

A banda del cos propi com a matèria d’experimentació, la interacció amb la natura és un altre dels eixos que articulen les propostes de Francesc Abad. Una noció de natura entesa en un sentit ampli i vinculada a les idees de cultura, civilització i barbàrie i també al passat i al present d’Europa. Presentada a Metrònom l’any 1989, Europa arqueologia de rescat és una instal·lació que convoca tots aquests conceptes. Com en altres projectes de l’artista, la fragilitat de la memòria, la presència del document i l’art entès com una forma de coneixement col·lectiu es troben en la base de la proposta. En aquest cas, a partir de la trobada, per part d’Abad, d’una cova en una zona boscosa de la Serra de l’Obac, a prop de Terrassa, la seva ciutat natal. La cova, que havia estat habitada per humans, condueix l’artista a inventar un possible alfabet de signes que remeten a l’origen de l’escriptura i unes fites que evoquen les primeres indicacions de solsticis i altres mesures del temps, amb un significat també clarament sexual. Un viatge a un temps primigeni que vinculava alfabet, calendari, ritualitat màgica i sexualitat.


Fitxa tècnica

Títol original:
Europa arqueologia de rescat
Número de registre:
RT.0010
Artista:
Abad, Francesc
Data de creació:
1989
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Mèdia-instal·lació
Tècnica:
Materials diversos
Dimensions:
Mides diverses
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Francesc Abad, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.