Carregant...

Eleccions - crisi, 1978

Mèdia-instal·lació, Dimensions variables

Les primeres eleccions generals legislatives de l’Estat espanyol, celebrades el juny de 1977, serveixen de base per al treball de Francesc Abad i Ramon Santos, que interroguen la capacitat representativa de la democràcia en el moment mateix de la seva gestació. Imatges de responsables polítics del franquisme en decadència es projecten al costat d’altres de meses electorals, de grafits polítics als carrers i dels nous líders democràtics del país. L’obra també incorpora l’emissió sonora dels discursos i músiques de la primera campanya democràtica, al costat de música pop de l’època.

Quaranta-un anys després de les últimes eleccions generals celebrades durant la Segona República, la jove democràcia espanyola ja deixava entreveure algunes de les seves debilitats, com el nou paper dels mèdia en la comunicació social i en la construcció del relat polític. La incorporació de material documental, textual, visual i sonor formava part dels nous llenguatges artístics. Un art implicat i militant analitzava les paradoxes inherents a l’exercici de la llibertat.

Fitxa tècnica

Títol original:
Eleccions - crisi
Número de registre:
3571
Artista:
Abad, Francesc - Santos, Ramon
Data de creació:
1978
Any d'adquisició:
2009
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Mèdia-instal·lació
Tècnica:
Projecció contínua de diapostives digitalitzades sincronizada amb enregistrament sonor
Dimensions:
Dimensions variables
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació dels artistes
Copyright:
© Ramon Santos; © Francesc Abad, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.