Rodney Graham va néixer el 1949 a Abbotsford, una petita localitat de la Colúmbia Britànica canadenca, i es va traslladar el 1964 amb la seva família a Vancouver, ciutat on viu i treballa. Del 1968 al 1971 va estudiar història de l’art i antropologia, així com literatura anglesa i francesa. La seva amistat amb els integrants del cercle de Vancouver, entre els quals hi havia Ken Lum, Jeff Wall i Ian Wallace, i els seus interessos per la literatura, expliquen les seves primeres obres. Graham es val de textos, llibres i referents de la cultura occidental (Freud, Poe, Melville, etc.) per reflexionar sobre els fonaments del coneixement que hi ha al darrere de la nostra percepció del món.

Són obres que al·ludeixen als sistemes filosòfics i culturals que van fer possible la Il·lustració i la modernitat. Es tracta d’escultures objectuals, amb fotografies, pel·lícules, vídeo i música, i es caracteritzen per l’apropiació cultural, que ell prefereix anomenar “indexació”.

Les seves obres es troben en les col·leccions públiques de la National Gallery del Canadà, l’Art Gallery d’Ontàrio i la Vancouver Art Gallery.

Visita la mostra permanent
L’artista s’ha d’enfrontar al que és desconegut amb un tarannà positiu i clavar-hi queixalada sense por
Eduardo Chillida