Danica Dakic neix l'any 1962 a Sarajevo, i viu i treballa entre Sarajevo i Düsseldorf. Es forma a la Facultat de Belles Arts de Belgrad i a les acadèmies d'art de Sarajevo i Düsseldorf. Al llarg de la seva trajectòria artística, s'ha dedicat a la fotografia, el vídeo, el cinema i la instal·lació amb so. En els últims anys ha participat en diverses biennals i exposicions, entre les quals la col·lectiva How do we want to be governed? al Miami Art Central i a la 5a Biennal de Cetinje, a Iugoslàvia, a les quals va presentar l'obra Deaf Dance.


Danica Dakic crea instal·lacions esculturals, videoprojeccions situades en llocs específics, i projectes amb so relacionats amb l'arquitectura pública, amb la voluntat d'investigar els aspectes corporals i globals de la identitat i el llenguatge, i també les tensions que sorgeixen entre les experiències individuals i les col·lectives. Els seus treballs investiguen els àmbits d'identitat cultural i personal, i els polítics i geogràfics. L'artista es qüestiona el tema de la construcció de la identitat i de la "llar” que resulta dels impactes del canvi social, la globalització i la guerra, basant-se en la seva pròpia experiència com a emigrant. La insistència en la importància del llenguatge, de la paraula parlada, en la formació de la identitat és un element constant en la seva obra.
Visita la mostra permanent
L’or no s’associa amb la brutícia. I l’or, com els diamants, és un material exalçat. Té un grau d’abstracció tal que et situa –si el fas servir artísticament– en un nivell encara més elevat.
James Lee Byars