Manon de Boer (Kodaicanal, Índia, 1966) actualment viu i treballa a Brussel·les. De Boer va estudiar fotografia i escultura a l’Acadèmia de Belles Artes de Rotterdam entre el 1985 i el 1990, i a la Rijksacademie d’Amsterdam entre el 1990 i el 1992. Va començar a treballar amb cine, vídeo i so l’any 1996 fent servir la narració personal de mètode i explorant la relació entre llenguatge, temps i reivindicació de la veracitat. L’any 2008 va tenir exposicions individuals a Frankfurter Kunstverein (Frankfurt) i Witte de With (Rotterdam). Prèviament, el 1999, va mostrar la seva obra a l’Stedelijk Museum Bureau d’Amsterdam.

La seva obra també ha estat vista a Raum Aktueller Kunst (Viena), Mood Salon i Bios (Atenes), MUHKA-Media (Anvers) i KVS (Brussel·les), així com en el festival internacional de cinema de Rotterdam i la Biennal de Venècia. La pel·lícula de De Boer Sylvia Kristel-Paris va guanyar el Premi Marseille Espérance en el FID de Marsella 2006. Aquell mateix any va guanyar el premi a la millor pel·lícula experimental en el XIV Festival de Cinema Curtas Metragens Vila do Condo de Portugal.
Visita la mostra permanent
El que pretenc quan explico la història d’una víctima de la violència a Colòmbia és apel·lar al record del dolor que experimentem tots els éssers humans, aquí o a qualsevol lloc del món.
Doris Salcedo