bandera Ucraina. En contra de la guerra

A la comunitat artística:
Com a comunitat internacional compromesa amb l’art contemporani ―professionals del museu, artistes, educadors, comissaris, escriptors―, L’Internationale insta a tothom a oposar-se immediatament a la invasió d’Ucraïna per part de Rússia. Ens hem de resistir a aquesta agressió cruel amb tots els mitjans que tinguem a l’abast. Creiem fermament que defensar Ucraïna és lluitar per la llibertat, pel futur de la democràcia, per l’ordre mundial legítim i pel respecte als drets humans, entre ells el dret a l’autodeterminació. Advertim a qualsevol que ignori l’amenaça que, per als nostres amics a Ucraïna, aquesta guerra porta inevitablement records tràgics de la Segona Guerra Mundial i la invasió nazi.

La gravetat de la situació exigeix unes mesures a l’alçada. A banda del paquet de sancions que la UE ha imposat i imposarà, fem una crida a la comunitat artística perquè interrompi immediatament tota col·laboració amb institucions i individus que mantinguin vincles directes amb el règim de Putin i es neguin a renunciar-hi. Això inclou projectes internacionals, exposicions, donacions i vendes artístiques. S’hauria de suspendre la participació de Rússia en certàmens culturals com ara les biennals, i cal boicotejar tots els esdeveniments organitzats per fundacions artístiques, institucions, galeries i individus vinculats amb el règim. Al mateix temps, fem una crida a la comunitat artística internacional per donar suport als nostres camarades, tant d’Ucraïna com de Rússia, que combaten i es manifesten contra aquest acte d’agressió, ja sigui proporcionant fons, recursos, espais segurs o visibilitat a la seva lluita.

Us demanem que signeu la petició per mostrar la vostra adhesió a aquesta carta, així com la vostra solidaritat amb la lluita d’Ucraïna per la llibertat. Si vosaltres o la vostra organització desitgeu ajudar a artistes o treballadors del món de l’art ucraïnesos que estiguin desplaçats, feu-nos-ho saber en els comentaris, si us plau, i indiqueu de quina manera ho podríeu fer.

Amb plena convicció, exclamem: mai més una guerra, mai més l’imperialisme!

Confederació L’Internationale

Van Abbemuseum, Eindhoven
MSN, Varsòvia
MACBA Museu d'Art Contemporani de Barcelona
M HKA, Anvers
Museo Reina Sofía, Madrid
Museum of Contemporary Art, Zagreb
HDK-Valand Academy of Arts and Design, Gothenburg
National College of Art and Design, Dublín

www.internationaleonline.org

Signa aquesta petició