"Creadors EN RESiDÈNCiA" té per objectiu apropar l'art a l'educació, un vincle que es construeix a partir del diàleg constant entre estudiants, professors i artistes. La singularitat de la proposta permet assistir de manera activa en la ideació i la realització d'una obra, seguint de prop les metodologies de treball dels creadors residents. Des dels processos propis de la creació contemporània, el projecte estimula tant l'experimentació artística com la innovació educativa, a més de generar nous models d'aprenentatge en contextos de participació col·lectiva.

La col·laboració amb el MACBA aporta eines d'aproximació al patrimoni artístic i estableix lligams entre el fons de la col·lecció permanent i l'experiència a l'aula a partir de visites específiques ideades conjuntament pels creadors i el Departament d'Educació del museu.

L’or no s’associa amb la brutícia. I l’or, com els diamants, és un material exalçat. Té un grau d’abstracció tal que et situa –si el fas servir artísticament– en un nivell encara més elevat.
James Lee Byars