Imagen

Juan Vicente Aliaga és professor de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València. És autor de Bajo vientre. Representaciones de la sexualidad en la cultura y el arte contemporáneos (1997), d'Arte y cuestiones de género. Una travesía del siglo XX (2004), i d'Orden fálico. Androcentrismo y violencia de género en las prácticas artísticas del siglo XX (2007), i és coautor d'Identidad y diferencia. Sobre la cultura gay en España (1997). Ha comissariat diverses exposicions, entre les quals destaquen: Formas del abismo. El cuerpo y su representación extrema en Francia, 1930-1960 (Koldo Mitxelena, Sant Sebastià, 1994), Claude Cahun (IVAM, València, 2001), Micropolíticas. Arte y cotidianidad (EACC, Castelló, 2002), «Pepe Espaliú» (MNCARS, Madrid, 2003), Hannah Höch (MNCARS, Madrid, 2004), VALIE EXPORT (Camden Arts Centre, Londres, 2005) i La batalla de los géneros (CGAC, Santiago de Compostel·la, 2007). A més, és corresponsal d'Artforum.

El mes de novembre de 1999, Juan Vicente Aliaga va ser convidat al MACBA a fer-hi una conferència, en el context del seminari Art i acció. Entre la performance i l'objecte, 1949-1979, amb el títol "Sexualitats i política en la performance contemporània". Publicat prèviament en la revista valenciana Debats, Quaderns Portàtils recupera el text en una versió revisada i actualitzada que porta per títol "Terreny de lluita. L'impacte de la sexualitat i l'empremta de la sida en algunes pràctiques artístiques performatives".

Fitxa tècnica

Any de publicació:
2008
Autor:
Col·lecció:
Quaderns portàtils
Suports:
Pàgines:
20
Línia editorial:
Quaderns portàtils
Disseny:

Disseny de Cosmic

El que pretenc quan explico la història d’una víctima de la violència a Colòmbia és apel·lar al record del dolor que experimentem tots els éssers humans, aquí o a qualsevol lloc del món.
Doris Salcedo