Imagen

Just davant nostre es un projecte que es va iniciar l’any 2000, quan el comissari marroquí Abdellah Karroum va començar a organitzar les Expéditions du bout du monde, uns viatges que duien artistes locals i internacionals a la regió del Rif per generar intercanvis en una zona fins llavors desproveïda d’estructures per l’art contemporani. Dos anys més tard, la iniciativa es va ampliar amb la creació de L’appartement 22 a Rabat, un espai de producció i exhibició. Al 2011 es va incorporar a aquesta xarxa la residencia internacional situada a les muntanyes del Rif, prop del Mediterrani, per tal de facilitar el treball de recerca d’alguns artistes que necessiten explorar el territori.

Entre els anys 2013 i 2014 es van presentar tres exposicions a La Kunsthalle Mulhouse i al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), on es van poder veure les obres creades a partir d’aquestes trobades per primera vegada a Europa. Aquesta publicació no pretén documentar les exposicions, sinó fixar una nova etapa d’aquest projecte en procés així com presentar una selecció d’obres de la majoria dels participants: Mustapha Akrim, Yto Barrada, Gabriella Ciancimino, Shezad Dawood, Badr El Hammami, Ninar Esber, Patricia Esquivias, Camille Henrot, Grace Ndiritu, Younès Rahmoun, Francesc Ruiz y Oriol Vilanova.

Compra el llibreAccedeix a la botiga de Laie on-line. Aquest llibre només està disponible en castellà i anglès

Podeu descarregar el pdf de la publicació o llegir-lo online a continuació


Imatges

Selecció del catàleg "Sous nos yeux"
Selecció del catàleg "Sous nos yeux", pàgines 34 i 35
Selecció del catàleg "Sous nos yeux", pàgines 36 i 37
Selecció del catàleg "Sous nos yeux", pàgines 50 i 51
Selecció del catàleg "Sous nos yeux", pàgines 54 i 55
Selecció del catàleg "Sous nos yeux", pàgines 66 i 67
Selecció del catàleg "Sous nos yeux", pàgines 74 i 75
Selecció del catàleg "Sous nos yeux", pàgines 86 i 87
Selecció del catàleg "Sous nos yeux"   Selecció del catàleg "Sous nos yeux", pàgines 102 i 103
Podria ser el meu dormitori (o una cosa semblant). Fins i tot les mateixes característiques tècniques: totes les parets i volums construïts en aquest mòdul de tela crua per a pintors on mesurar-me i mesurar-nos.
Pep Agut