Sida
2020

Més enllà del dolor, la por i la mort, la irrupció de la sida en la dècada dels vuitanta va provocar una «epidèmia de sentit». Una crisi de la representació que va necessitar noves aliances entre l’art i els activismes per intervenir en l’esfera pública i reclamar altres formes polítiques, mèdiques i comunicatives d’abordar la malaltia.

En els textos que formen aquest llibre, la crítica francesa Élisabeth Lebovici ofereix un relat alternatiu a la història de l’art des d’una escriptura situada en els feminismes, les polítiques queer i els activismes LGTBIQ.

Élisabeth Lebovici

És crítica i historiadora de l’art; viu a Paris. Va ser editora de cultura del diari Libération entre 1991 i 2006, i actualment és escriptora i autora del blog http://le-beau-vice.blogspot.com. Des dels anys noranta, la seva investigació s’ha centrat en el feminisme, l’activisme contra el sida, les pràctiques queer i l’art contemporani. Ha publicat L’Intime (1998) i és coautora amb Catherine Gonnard, de Femmes/artistes, Artistes/femmes, Paris de 1880 à nos jours (2007). El seu últim projecte és Ce que le sida m’a fait. Art et activisme à la fin du XXè siècle (2017). Des de 2006, amb Patricia Falguières i Nataša Petrešin-Bachelez, organitza el seminari "Something You Should Know: Artistes, productrices et producteurs aujourd’hui" al EHESS de Paris.

Aquest és el quart volum d’et al., una col·lecció de textos concebuda per posar en circulació un pensament que desafia els marcs disciplinaris de la història de l’art, la filosofia i les ciències socials. Una prolongació del programa públic del MACBA que es desplega en les interseccions entre les pràctiques estètiques i polítiques i es dirigeix a una multitud anònima i dispersa. La comunitat pensant que en el mateix acte de llegir, d’escriure, d’estudiar i de conversar es converteix en una potència de transformació futura.

et al. és una col·laboració editorial entre Arcàdia i MACBA, sota la direcció de Pablo Martínez.

Fitxa tècnica

Any de publicació:
2020
Autor:
Col·lecció:
et al.
Suports:
Pàgines:
168
Dimensions:
18 x 12,5 cm
Línia editorial:
Assaig
Disseny:

Oficina de disseny – Ariadna Serrahima, Diego Bustamente, Katharina Hetzeneder

Maquetació: LolaBooks

Edicions:
Spa 9788494992469

Imatges

Sida
Sida
Sida
Sida
Sida
Sida
Sida

Continguts relacionats

Àudios

Son[i]a #279. Élisabeth Lebovici
02.01.2019
SON[I]A #279. Élisabeth Lebovici. Escenes eliminades
18.12.2018