Miserachs Barcelona

«La complexitat i la seducció d’una ciutat viva. Tot és aquí.» Així resumia Josep Maria Espinàs les escenes quotidianes i amables que Xavier Miserachs havia recollit a Barcelona, blanc i negre (publicat per Aymà el 1964). Reinterpretant el fotògraf i el seu treball més ambiciós, aquesta publicació, coeditada pel MACBA i l’editorial RM, proposa un recorregut inèdit de la mà del comissari Horacio Fernández a partir de 84 imatges de les 371 que conformen el llibre original.

Amb l’obra de William Klein i Francesc Català-Roca com a referents, Miserachs documenta el dia i la nit de la ciutat. Retrata el passeig familiar, les festes i els nens al carrer, els mercats de vell, els obrers que surten de la fàbrica i les maletes dels immigrants a l’estació. Aquest fotollibre s’ha publicat amb motiu de l’exposició Miserachs Barcelona, presentada al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) del 18 de setembre de 2015 al 27 de març de 2016.

Fitxa tècnica

Any de publicació:
2015
Col·lecció:
Altres
Coedició:
RM Verlag
Suports:
Pàgines:
144
Dimensions:
19,3 x 28,95 cm
Il·lustracions:
84
Línia editorial:
Exposicions
Disseny:

Ramon Pez i Laia Abril

Edicions:
Cat/Eng/Spa 978-84-16282-33-3 (Portfolio)

Miserachs Barcelona ha tingut un gran reconeixement local i internacional. Ha estat guardonat amb el Premi José Lázaro Galdiano a la qualitat editorial 2016. També ha estat el 2016 un dels llibres seleccionats en el PhotoEspaña (Madrid), el Prix du Livre dels Rencontres d’Arles (França) i el Kassel Fotobookfestival (Alemanya), on va ser nominat per l’editor Markus Schaden. També ha estat objecte de debat, juntament amb altres fotollibres, en una de les sessions especialitzades del Fotobuch-Quartett, grup vinculat al festival Photoszene de Colònia.


Imatges

Miserachs Barcelona
Miserachs Barcelona
Miserachs Barcelona
Miserachs Barcelona
Miserachs Barcelona
Miserachs Barcelona
Miserachs Barcelona
Miserachs Barcelona
Miserachs Barcelona