The Long 1980s

The Long 1980s estudia què van significar els anys vuitanta per a la cultura i la societat actual. Revisita aquesta dècada clau a través d’una col·lecció de microhistòries provinents d’arreu d’Europa i que s’estenen pels camps de l’art, la cultura i la política. Un dels elements centrals del llibre és la relació canviant entre les ideologies, els governs i els seus públics, els efectes de la qual han contribuït a configurar el present d’Europa i d’altres parts del món. Artistes, escriptors i activistes responien i articulaven aquests canvis de moltes maneres diferents: als carrers i per mitjà de les paraules, les imatges, els objectes i les accions. Alhora, emergien noves subjectivitats en la intersecció dels conceptes de raça, classe, gènere i sexualitat, noves veus que maldaven per ser escoltades.

Aquesta publicació ‒que inclou assajos escrits expressament per pensadors de primer ordre, així com l’anàlisi de setanta casos concrets, acompanyats d’imatges i materials d’arxiu inèdits fins ara‒ ofereix una valuosa lectura alternativa del passat recent, i aborda la dècada dels vuitanta com un punt d’inflexió en l’acció política: una època marcada per la política de la identitat, els desplaçaments polítics entre orient i occident i la irrupció del neoliberalisme.

Vinculada al programa «Els usos de l’art. El llegat de 1848 i 1989», la publicació continua i aprofundeix el debat desenvolupat al llarg d’onze exposicions, dues conferències, dues publicacions i un seminari de màster. Per dur-ho a terme, recupera el coneixement acumulat i les especulacions dels nombrosos artistes, comissaris d’exposicions, escriptors i institucions que hi van prendre part.


L'Internationale amb el suport del Programa Cultura de la Unió Europea
 
Logos L'internationale + Cofinanciado por el programa Europa Creativa de la UE

L'Internationale is a confederation of six major European modern and contemporary art institutions: Moderna Galerija (MG, lJubljana, SI); Museo Reina Sofía (MNCARS, Madrid, ES); MACBA. Museu d'Art Contemporani de Barcelona 8MACBA, barcelona, ES); Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen ( M HKA, Antwerp, BE) SALT (Istanbul and Ankara, TR) and Van Abbemuseum (VAM, Eindhoven, NL).
This publication is part of the programme "The Uses of Art: The Legacy of 1848 and 1989", co-financed by the Culture Programme if the European Union and developed by L'Internationale together with KASK School of Arts University College Ghent,. Liverpool John Moores University, Middlesbrough Insitute of Modern Art and the University of Hildesheim.

Veure totes les publicacions de L'Internationale →

Fitxa tècnica

Any de publicació:
2018
Col·lecció:
Altres
Suports:
Pàgines:
416
Línia editorial:
Assaig
Disseny:

Editorial: Valiz with L'Internationale, 2018 | Amb el suport de L'Internationale, KASK School of Arts, Gent, Mondriaan Fund, European Union, Culture Programme

Edicions:
Eng 978-94-92095-49-7