Imagen

Amb aquesta conferència de Wolfgang Ernst es va inaugurar la trobada Anarchival Impulse in the Uses of the Image in Contemporary Art, l’octubre del 2012, organitzada per la Universitat de Barcelona. A «Aura and Temporality: The Insistence of the Archive», l’autor analitza com l’arxiu en el sentit clàssic, basat en la classificació rigorosa i el secretisme, ha de redefinir-se davant les enormes potencialitats de difusió i ordenació que aporten els mitjans digitals: els arxius són ara efímers, s’adapten a diversos suports i, per primera vegada, més que un espai concret, ocupen un temps.

Wolfgang Ernst és professor de Teoria dels Mitjans de l’Institut de Musicologia i Estudis dels Mitjans de la Universitat Humboldt a Berlín. És autor de diverses publicacions vinculades a l’arqueologia dels mitjans i a l’arxívistica, entre els quals destaquen: Das Rumoren der Archive: Ordnung aus Unordnung (2002), Im Namen von Geschichte: Sammeln, Speichern (Er)zählen (2003) i Das Gesetz des Gedächtnisses. Medien und Archive am Ende (des 20. Jahrhunderts) (2007). Els seus llibres Digital Memory and the Archive (editat per Jussi Parikka) i Chronopoetik. Zeitweisen und Zeitgaben technischer Medien es van publicar el 2012.

Fitxa tècnica

Any de publicació:
2013
Autor:
Col·lecció:
Quaderns portàtils
Suports:
Pàgines:
25
Línia editorial:
Quaderns portàtils
Disseny:

Disseny de Cosmic

Edicions:
Eng ISSN: 1886-5259

Continguts relacionats

Activitats

Àudios

"Aura i temporalitat: la insistència de l'arxiu", a càrrec de Wolfang Ernst
Son[i]a #168 Wolfgang Ernst
12.12.2012
M’agrada treballar amb allò que s’acostuma a dir "herència cultural", però els materials que faig servir són molt banals, com clixés, com blocs de sucre, portes, cuscús, catifes, documents oficials.
Latifa Echakhch