Amor y revolución (Kollontai)
Desembre de 2020

Tota revolució comporta canvis radicals en la societat i genera noves perspectives sobre les relacions: unes altres maneres d’estimar i d’acostar-se al coneixement són possibles. Amor y revolución (Kollontai) recull una selecció de textos d'Aleksandra Kol·lontai (Sant Petersburg, 1872 – Moscou, 1952), marxista feminista, figura central de la Revolució russa i diplomàtica soviètica. A més, el llibre inclou diverses veus que, partint de les aportacions de l’escriptora russa, en busquen l’herència en experiències artístiques que van desafiar les lògiques de l’amor i el saber del seu temps, i amb això tracen una genealogia alternativa de les avantguardes estètiques i polítiques.

Amb textos de Dora García, Rina Ortiz i Andrea Valdés, així com de Margherita Fabbri, Lila Lisenberg i Pol Guasch, integrants del grup d’investigació Amor rojo del PEI Programa d’Estudis Independents del MACBA (2019-2020).

 

Aquesta publicació forma part d'Education from Below, un projecte amb el suport del programa Europa Creativa de la Unió Europea.

logo- def- cofinanciado por el programa Europa Creativa de la Unión Europea
 

Aquest és el vuitè volum d’et al., una col·lecció de textos concebuda per posar en circulació un pensament que desafia els marcs disciplinaris de la història de l’art, la filosofia i les ciències socials. Una prolongació del programa públic del MACBA que es desplega en les interseccions entre les pràctiques estètiques i polítiques i es dirigeix a una multitud anònima i dispersa. La comunitat pensant que en el mateix acte de llegir, d’escriure, d’estudiar i de conversar es converteix en una potència de transformació futura.

et al. és una col·laboració editorial entre Arcàdia i MACBA, sota la direcció de Pablo Martínez.

Fitxa tècnica

Any de publicació:
2020
Autor:
Col·lecció:
et al.
Suports:
Pàgines:
312
Dimensions:
18 x 12,5 cm
Línia editorial:
Assaig
Disseny:

Oficina de disseny – Ariadna Serrahima, Diego Bustamente
Maquetació: LolaBooks

Edicions:
Spa 978-84-12230-50-5

Imatges

Amor y revolución (Kollontai)
Amor y revolución (Kollontai)
Amor y revolución (Kollontai)
Amor y revolución (Kollontai)
Amor y revolución (Kollontai)
Amor y revolución (Kollontai)
Amor y revolución (Kollontai)