Walter Mignolo

Walter Mignolo (1941, Córdoba, Argentina) és semiòleg i professor de literatura a la Universitat de Duke, als Estats Units. Ha publicat nombrosos treballs sobre semiòtica i teoria literària. Entre les seves aportacions més importants es troba la producció de categories d'anàlisi com "diferència colonial", "pensament fronterer", "colonialitat del ser" i la idea d'"hemisferi occidental/l'atlàntic nord".

En Activar los archivos, descentralizar a las musas Mignolo fa una lectura del Museu d'Art Islàmic (Doha) i del Museu de les Civilitzacions Asiàtiques (Singapur), buscant descolonitzar la història única dels museus occidentals i mostrant de quina manera funciona la desoccidentalització. L'autor recorre a la història decolonial dels museus occidentals a través de l'apropiació del model museístic al Sud i l'Orient globals.

Aquest Quadern portàtil es publica amb motiu del seminari "El descontentament i la promesa. Colonialitat, modernitat i epistemologies descoloniales" impartit per Walter Mignolo en el context del PEI (Programa d'estudis independents) del MACBA, el juny de 2014.

Aquest text, en la seva versió original en anglès, Enacting the Archives, Decentring the Muses , va ser publicat per Ibraaz, un fòrum crític sobre cultures visuals al Nord d'Àfrica i l'Orient Mitjà. Específicament va aparèixer al número Platform 005, que explorava tàctiques de globalització.

El text ha estat traduït amb el permís dels editors.

Traducció de Fernando Quincoces

Fitxa tècnica

Any de publicació:
2014
Autor:
Col·lecció:
Quaderns portàtils
Suports:
Pàgines:
13
Línia editorial:
Quaderns portàtils
Disseny:

Disseny de Cosmic

Edicions:
Spa ISSN: 1886-5259