Imagen
1964
Catàleg de trens de joguina i altres complements propis del transport ferroviari (vies de ferrocarril, senyals de regulació del trànsit a les vies, enllumenat, passos a nivell, transformadors i desviaments electromagnètics per al disseny de circuits de vies amb bifurcacions), de la firma Gebr. Märklin & Cie., fabricats a partir de models reals a l'escala 1:87, vàlid per als anys 1964-1965. -- Títol extret de la coberta. -- Al verso de la coberta, un segell amb el nom de Juan A. Lutjens, de Barcelona, representant a Espanya de la firma Gebr. Märklin & Cie. -- Al recto del full 23, inserit entre les p.
50 i 51 del catàleg, dues provatures traçades amb llapis i amb tinta per a concebre una composició visual a partir d'una il·lustració d'un circuit de vies de tren a la p. 51 del catàleg; i.e. una composició visual amb la figura d'un circuit de vies de tren (o ferrocarril) traçada amb llapis, amb les lletres "A" i "Z" respectivament als extrems de l'estesa de la via de tren, i les altres lletres de l'abecedari distribuïdes diversament als vorals de la via.
- El full 23 s'ha obtingut de reutilitzar un fragment d'un full que conté una llista impresa d'artistes o de persones relacionades amb l'art; i.e. Carlos Alcolea, Carlos Franco, Valentín Cintas, Emilia Gómez, Gerardo Delgado, Félix de Cárdenas, Paloma Benítez, i Guillermo Pérez Villalta. Al recto del full 23, inserit entre les p. 50 i 51 del catàleg, una provatura escrita amb llapis per a redactar un fragment de text en prosa.

Fitxa tècnica

Pertany a:
Fons Joan Brossa > Creació de manuscrits > Manuscrits d'obres > Poesia visual
Crèdit:
Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa
Sèrie:
Subsèrie Poesia visual. Sèrie Manuscrits d'obres. Secció Manuscrits. Fons Joan Brossa
Publicació/Producció:
Göppingen, Württ. : Gebr. Märklin & Cie. GmbH, 1964
Dimensions/Durada:
Dimensions: 20 x 20,8
Idioma:
Castellà
Tipus de material:
Document
Número de registre:
A.JBR.03507.003
Topogràfic:
BROSSA_MANUS_MAN_PV_00080_003

Documents d’arxiu relacionats

Aquest document es compon de...

El blau protegeix el blanc de la innocència. El blau s’emporta el negre. El blau és la foscor feta visible.
Derek Jarman