Imagen
[198-?]

Prova d'impremta amb anotacions manuscrites. -- Una composició de 7 estrofes, i.e. 43 versos; i.e., tres llistes de noms d'empreses, i.e. una primera llista d'empreses del sector immobiliari sota l'epígraf "Societats immobiliàries", una segona llista de mitjans de comunicació, etc., sota l'epígraf "Propaganda", i una tercera llista de bancs i grups asseguradors sota l'epígraf "Bancs"; Comença, "Societats immobiliàries:"; Acaba, "-Una associació de fidels que només té fins espirituals / i apostòlics.", vers lliure (corr. en llapis). -- Al final de cadascuna de les tres llistes de la composició, un número escrit amb llapis que remet a altres noms d'empreses, mecanografiats al recto del primer full intercalat entre els fulls 16 i 17, que cal afegir a la composició. Al recto del tercer full intercalat entre els fulls 6 i 7, una provatura escrita amb llapis per a compondre els versos de la tercera llista de la composició, de noms de bancs i de grups asseguradors. Al verso del full 15, una provatura escrita amb llapis completament esborrada potser per a compondre un seguit de versos de la composició.

Referències bibliogràfiques:
- Brossa, Joan. Askatasuna. Barcelona: Alta fulla, 1983, p. 124-126. (Els entra-i-surts del poeta: roda de llibres (1969-1975); 1).
El tercer full intercalat entre els fulls 6 i 7 s'ha obtingut de reutilitzar un full d'una prova d'impremta d'un fragment de la composició en francès titulada "Accroupissements", d'Arthur Rimbaud. Al recto i al verso del tercer full intercalat entre els fulls 6 i 7, tres provatures escrites amb llapis potser per a compondre un vers d'una composició; i.e., "va pertànyer a l'artilleria com a telegrafista [+++]", etc., escrit amb llapis.

Fitxa tècnica

Pertany a:
Otros > Askatasuna
Crèdit:
Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa
Sèrie:
Subsèrie Poesia literària. Sèrie Proves d'impremta. Secció Preparació per a l'edició d'obres. Fons Joan Brossa
Publicació/Producció:
[198-?]
Idioma:
Català
Tipus de material:
Document
Número de registre:
A.JBR.01014.002.100
Topogràfic:
BROSSA_MANUS_MAN_PL_00165_002

Documents d’arxiu relacionats

Aquest document és part de...