Imbuïda del seu treball com a dissenyadora de vestuari, Rosa Tharrats s’interessa per la comunicació sensorial i espiritual entre diferents «espècies» de materials animats i cossos. Sovint s’inspira en l’espectacular escenografia natural que envolta la seva casa de Cadaqués, i combina tèxtils, peces de roba, tapisseria, pintura i performance. Les seves obres solen reincorporar elements de la seva propia creació com a expressió orgànica de simbiosi i ressorgiment.

Les anèmones (2020) va evolucionar a partir d’una instal·lació temporal de guix ornamental i estàtues de marbre realitzada un anys abans al paratge natural del Cap de Creus. L’exposició estava centrada en un collage tèxtil suspès que formava un mur diàfan amb vellut, seda, retalls i residus marins, així com un conjunt de fotografies fantasmagòriques de Lluís Tudela. Svelamento di un genius loci (2017) va tenir lloc a les salines Margherita di Savoia, a la Pulla (Itàlia). A través d’una sèrie de cants i d’arranjaments de teles en un turó de sal, Tharrats i el poeta Gabriel Ventura miraven d’invocar l’ànima mineral del lloc.

Rosa Tharrats va estudiar a Elisava (2002-2004) i es va graduar a l’Istituto Europeo di Design (2007), tots dos a Barcelona. Ha exposat al Museu de l’Empordà (Figueres, 2021), al Bombon Projects Summer Space (Fonteta, 2020), i a la Galería Heinrich Ehrhardt (Madrid, 2018). Ha col·laborat amb els artistes Donna Huanca i Jordi Colomer, el poeta Gabriel Ventura i el realitzador Albert Serra. Va obtenir el premi Gaudí al Millor Disseny de Vestuari el 2014 i el 2020. Més informació: rosatharratsoliva.com