Activitats Secundària i batxillerat

S’aixeca el teló. Apareix Brossa

Visita-taller "Poesia Brossa". Secundària, batxillerat i cicles formatius

02 oct. 2017 al 22 feb. 2018

Joan Brossa a la 2a Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, 1982. Col·lecció MACBA. Centre d’Estudis i Documentació. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa. Foto: Jaume Maymó

Joan Brossa a la 2a Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, 1982. Col·lecció MACBA. Centre d’Estudis i Documentació. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa. Foto: Jaume Maymó

Abans que res Joan Brossa era un poeta. Un treballador del llenguatge que s'afanyava a buscar en l'oralitat quotidiana paraules, veus, girs i expressions que transformava en poesia. El mateix Brossa que busca la llengua en els diaris, els albarans o els rètols dels carrers; amb una poderosa capacitat de convertir el que és ordinari en una cosa extraordinària. Entre setembre del 2017 i febrer del 2018 el MACBA presenta l'exposició Poesia Brossa, una revisió exhaustiva del treball de l'artista des dels seus primers llibres fins a les seves últimes investigacions plàstiques, que travessen teatre, cine, música, arts d'acció i tots aquells gestos amb els quals va experimentar.

Amb motiu de l'exposició, i partint d'algunes de les estratègies creatives de Joan Brossa, us proposem una visita a l'exposició per a estudiants d'educació secundària i batxillerat. És una activitat de dues hores i mitja de durada en què es difuminaran els límits tradicionals entre la visita i el taller, i es generarà una activitat de qualitats brossianes. El fet d'apropar-se a les seves imatges, activar-ne les poesies escèniques o visitar l'exposició de manera autònoma són algunes de les propostes de l'activitat, que ens endinsarà en la trajectòria del seu treball, no només com a espectadors, sinó com a actors. En tot moment les propostes i estratègies de l'artista hi seran presents, com les que va desplegar en les Calcomanies (1985), el procés del qual ens ha inspirat per dissenyar aquest recorregut: anirem d'un lloc a l'altre, traduint llenguatges i travessant mons. De la llengua a la poesia i de la poesia al teatre.

Quan alcem el teló possibilitem la representació, obrim un espai d'excepció i permetem la ficció. Desbordem la poesia visual per partir de les imatges amb la finalitat d'activar la mirada dels alumnes i amb la d’ells, també la nostra.

A càrrec dels artistes Cris Celada, Antoni Hervás i Marc Vives, i de Sonia Fernández Pan, comissària independent.

Programa

DEL 2 D'OCTUBRE DEL 2017 AL 22 DE FEBRER DEL 2018
Horari: dilluns, dimecres i dijous, a les 10 h
Durada de l'activitat: 2 h i 30 min
Lloc: Sales del museu

Inscripció

Cal fer la reserva prèvia enviant un correu electrònic a educacio@macba.cat o bé trucant al 93 412 14 13

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Exposicions

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.