participant
Ana Luisa Islas Bravo
última actualització
27-11-2024
Periodista, escriptora, artista i acompanyant d’artistes. Ha publicat els seus textos a diaris i revistes de Mèxic, Estats Units i Espanya. Escriu contes infantils, relats curts, assajos i poesia. Acompanya artistes emergents en el desenvolupament conscient de la seva veu i en la comunicació de la seva obra. És també professora d’art i escultura. El 2023 va publicar el seu primer llibre d’assajos gastronòmics a Espanya, Mejor oler a mar (Ed. Col & Col). El 2024 sortirà a la llum el seu primer àlbum infantil amb l’editorial xilena Planeta Sostenible. És també cuinera, migrant i vídua.
Mejor oler a mar: Apuntes sobre la descolonización del estómago
A través de vuit assajos, vuit receptes i un relat curt, Ana Luisa ens porta en un viatge d’anada i tornada, tal com han viatjat els nostres ingredients i els nostres familiars des d’Espanya a Mèxic, de Mèxic a Espanya, i tornar. Són assajos imprescindibles sobre l’apropiació cultural gastronòmica que demostren que la colonització no és només un concepte històric, sinó que encara és vigent i conforma la nostra societat.
Mejor oler a mar: Apuntes sobre la descolonización del estómago
A través de vuit assajos, vuit receptes i un relat curt, Ana Luisa ens porta en un viatge d’anada i tornada, tal com han viatjat els nostres ingredients i els nostres familiars des d’Espanya a Mèxic, de Mèxic a Espanya, i tornar. Són assajos imprescindibles sobre l’apropiació cultural gastronòmica que demostren que la colonització no és només un concepte històric, sinó que encara és vigent i conforma la nostra societat.
mostrar-ne més
mostrar-ne menys
els textos de la web MACBA parteixen d'una documentació prèvia. En cas que hi hagi algun error, agrairem que ens el comuniqueu.