Eugènia Balcells,
Activitat

Vídeo MACBA. Una anàlisi de la imatge audiovisual

en curs
Eugènia Balcells, "Boy meets Girl", 1978

Per a educació secundària i batxillerat

Aquest projecte posa l’èmfasi en una sèrie de treballs videogràfics de la Col·lecció MACBA que ens permeten analitzar de quina manera la imatge en moviment -cinema, televisió, videojocs, internet…- influeix en la recepció i construcció de la nostra realitat.

L’objectiu del projecte és examinar aquests treballs artístics com a eines d’interpretació i de lectura crítica del nostre entorn, familiaritzar els alumnes amb formes de narració diferents de les del llenguatge audiovisual convencional i posicionar-los com a espectadors actius que puguin rebre i interpretar, d’una manera crítica, la sobreabundància d’imatges que ens envolten.

Les obres seleccionades ens permetran debatre sobre els temes següents:
Els mitjans de comunicació
Boy meets girl (1978), d’Eugènia Balcells, i Rosler reads Vogue (1982), de Martha Rosler.

El control
Eye/Machine I-II-III (2001-2003), de Harun Farocki; Don’t do it wrong (2007), de Katarina Zdjelar, i El Reino: una novela para un museo (2003), de Dora García.

La construcció de la identitat
La memoria interior (2002), de María Ruido; Double Bubble (2001), de Maja Bajevic, i The Buzz Club, Liverpool, England/Mysteryworld, Zaandam, Netherlands (1996), de Rineke Dijkstra.

Durant el debat no només ens fixarem en el missatge de les obres, sinó que també analitzarem els processos de producció i de recepció d’aquests treballs videogràfics. Proposem un exercici final a les aules, que pretén donar continuïtat a la reflexió iniciada al Museu: la realització d’un storyboard en què el mitjà videogràfic esdevingui una eina de reflexió de les realitats particulars de l’alumnat.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
11 de juny 2010 – 30 de juny 2012
títol
Vídeo MACBA. Una anàlisi de la imatge audiovisual
programa
0 activitats