Activitat
Dimecres, 27 d'abril de 2022

Veus per Ucraïna

El museu com a refugi
Cortesia de Frederic Amat

Com podem des del món de la cultura esdevenir un espai de refugi, més enllà d’expressar el rebuig a la invasió russa d’Ucraïna i a qualsevol guerra? Com les institucions culturals podem emparar els i les artistes i agents culturals, les manifestacions artístiques i els fons patrimonials?

Obrim el diàleg en una taula rodona per compartir bones pràctiques i experiències situades en el present de l’emergència d’aquest i d’altres conflictes.

Amb la participació de Vasyl Cherepanyn, cap del Visual Culture Research Center, Kíiv, que es connectarà des del terreny per compartir les iniciatives que han pogut engegar des de la capital ucraïnesa; Marita Muukkonen i Ivor Stodolsky, membres fundadors del col·lectiu Artists at Risk presentaran la futura oficina a Barcelona i repassaran les seves experiències en altres conflictes i situacions, recent arribats de la Biennal de Venècia, on han promogut una acció davant del Pavelló Rus. La curadora del Museu d’Art Modern de Varsòvia, Natalia Sielewicz, ens parlarà de la iniciativa del Centre Comunitari Solidari Słonecznik (Gira-sol), que es va activar la primera setmana de la invasió russa d’Ucraïna al Museu per part d’un grup d’artistes, activistes i Blyzkist (Proximitat) col·lectiu format per educadors, artistes i activistes ucraïnesos, associat al museu des del 2017. També pertany al Sunflower Digest, un grup de reflexió i plataforma editorial que es llançarà aviat i que lluita contra la desinformació, els estereotips i la propaganda que busca minar la resistència ucraïnesa a la invasió russa. L’escriptora i curadora de la diàspora palestina Rasha Salti, des de Beirut, contribuirà a obrir el focus, exposant aprenentatges situats en conflictes cronificats.

La sessió serà moderada per la directora del MACBA, Elvira Dyangani Ose, que reflexionarà sobre el concepte “museu com a refugi” i obrirà el diàleg amb els convidats, una nodrida fila zero formada per institucions locals i altres agents culturals i artístics, i el públic assistent, tant presencial com online.

L’activitat és presencial a l’Auditori Meier del MACBA, però també pots seguir-la en directe des de la pàgina web del museu i al canal de YouTube. La sessió serà en anglès amb servei de traducció simultània només per al públic a l’Auditori.

Signa la petició “Mai més una guerra!”

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
Dimecres, 27 d’abril de 2022
horari
19:00 h
preu
Gratuït amb inscripció prèvia. Aforament limitat.
títol
Veus per Ucraïna
localització
Auditori Meier i online
dates
Dimecres, 27 d’abril de 2022
títol
Veus per Ucraïna
horari
19:00 h
localització
Auditori Meier i online
preu
Gratuït amb inscripció prèvia. Aforament limitat.
programa
0 activitats
vídeos
1 resultats
aquest contingut només es pot
visualitzar des de la biblioteca
del macba.
Veus per Ucraïna | Voces por Ucrania | Voices for Ukraine | MACBA – YouTube
Veus per Ucraïna | Voces por Ucrania | Voices for Ukraine | MACBA – YouTube
Com podem des del món de la cultura esdevenir un espai de refugi, més enllà d’expressar el rebuig a la invasió russa d’Ucraïna i a qualsevol guerra? Com les …