Clément Layes
Activitat

Una aproximació a l’art en viu

Clément Layes "Allégé"

El terme “art en viu” (live art en anglès) s’empra per referir-se a una sèrie de pràctiques artístiques que han processat un ventall enorme d’influències des de l’art de performance, el teatre, la dansa, les arts visuals, l’activisme, les tecnologies digitals i diverses pràctiques multimèdia. L’art en viu d’avui constitueix un dels medis de cultiu més excitants de la pràctica artística contemporània, assumint en certa mesura la centralitat de l’esdeveniment artístic en viu per sobre de l’objecte. Per a la gent que desconegui aquest àmbit, Quim Pujol proposa un recorregut personal i no cronològic per algunes peces clau que serviran per familiaritzar-se amb algunes de les posicions més rellevants.

Guiant-se per les famoses tesis de Walter Benjamin, que destaquen el caràcter no lineal de la història, aquest recorregut va des dels ballets russos fins a Xavier Leroy, d’Yvonne Rainer a Carme Torrent, del vogueing a Trajal Harrell, de Raimund Hoghe a Cuqui Jerez, de Merce Cunningham a Jérôme Bel, de Steve Paxton a Aimar Pérez Galí i Javier Vaquero, de Joan Brossa a Sasa Asentic, de La Ribot a Juan Domínguez, d’Olga de Soto a Bea Fernández, de Grup de Treball a Yomango, de Hermann Nitsch a Amanda Piña, de Marco Berretini a Amaia Urra, d’Antonio Escudero a Israel Galván, d’Oscar Wilde a Gilbert and George, de Ron Athey a Ivo Dimchev, de Marina Abramovic a Robert Steijn i Maria Hassabi, de George Brecht a Lluís Alabern, de Carlos Marquerie a Angélica Liddell, de Matthew Barney a Sergi Fäustino, etc.

En aquest trajecte impossible es comentaran les obres amb l’ajut de textos essencials per comprendre el discurs que va en paral·lel a aquesta escena. D’aquesta manera, es posarà al descobert la complexitat que s’amaga darrere els termes “art en viu” i “contemporaneïtat”.

Aquestes sessions no requereixen cap coneixement previ sobre la matèria i s’il·lustren amb fragments audiovisuals de moltes de les peces.

Activitat associada a la Secció Irregular del Mercat de les Flors.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
19 de gener 2012 – 20 de gener 2012
preu
Entrada gratuïta. Auditori MACBA. Capacitat limitada
títol
Una aproximació a l’art en viu
dates
19 de gener 2012 – 20 de gener 2012
títol
Una aproximació a l’art en viu
preu
Entrada gratuïta. Auditori MACBA. Capacitat limitada
programa
0 activitats