Activitat

Trobada entre Muntadas, Anne Bénichou i Bartomeu Marí

en curs
"Colección documental Between the Frames 1983-1993: Grabaciones originales - Entrevistas íntegras ...", 1983-1993

He concebut aquesta obra com una globalitat, global com a projecte i en la seva presentació al públic. Aquest projecte és el resultat d’un procés de treball al llarg de deu anys, una reflexió sobre el sistema de l’art, un sistema que ha estat creat per una societat (capitalista) dins d’un context concret i amb una perspectiva occidental. Evidentment, també és el resultat de la meva reflexió subjectiva i personal sobre el món de l’art, el seu sistema i els diferents actors que hi intervenen en un context que s’inicia a principis dels anys vuitanta. Finalment, el contingut té a veure amb la interpretació, la mediació i sovint la manipulació de l’obra, a través de les persones i les institucions que ajuden a interpretar, presentar, defensar i “tenir cura” de l’obra dels artistes. […] És una metàfora del sistema global en què es basa l’art, però també una anàlisi de les diferents parts que el componen.(Muntadas, 1994)

Fins al 30 d’abril, el MACBA exposa l’obra Between the Frames: The Forum (Barcelona), 1983-1993 (2011) d’Antoni Muntadas, que s’ha incorporat fa poc a la Col·lecció. Durant el període d’exposició, a la planta baixa del Centre d’Estudis i Documentació, el visitant té a disposició les entrevistes íntegres originals que van constituir el material brut d’aquesta obra i que ara formen part de la col·lecció del Centre d’Estudis i Documentació. A més, el MACBA ha produït dues publicacions relacionades directament amb aquest projecte. D’una banda, les transcripcions dels fragments de les 160 entrevistes que s’han inclòs en l’obra i, de l’altra (i dins la sèrie de la Col·lecció de la Col·lecció), la publicació monogràfica Between the Frames: The Forum, que consta d’una extensa entrevista d’Anne Bénichou a Muntadas i un assaig crític de la mateixa autora. Lluny de fixar o de tancar l’obra, aquesta publicació proposa noves lectures i interpretacions d’un projecte de llarga durada i en reformulació constant.

Us convidem a participar en una conversa oberta amb Antoni Muntadas, la teòrica Anne Bénichou i el director del MACBA, Bartomeu Marí.

dates
18 de gener 2012
preu
Auditori MACBA. Entrada gratuïta. Capacitat limitada
dates
18 de gener 2012
títol
Trobada entre Muntadas, Anne Bénichou i Bartomeu Marí
preu
Auditori MACBA. Entrada gratuïta. Capacitat limitada
programa
0 activitats
destacats
1 resultats