
Activitat
Todos juntos podemos parar el sida
El 27 de febrer farà vint-i-cinc anys que l’artista nord-americà Keith Haring va dur a terme el mural Todos juntos podemos parar el sida a la plaça Salvador Seguí de Barcelona, que posteriorment es va instal·lar al mur que dóna a la plaça Coromines, al costat del MACBA.
Amb motiu d’aquesta celebració i de la instal·lació d’una reproducció del mural al mateix mur que l’havia acollit anys enrere, es projecta a l’auditori del MACBA un vídeo documental que mostra l’artista en el procés de creació de l’obra. La presentació anirà a càrrec de César de Melero, propietari del vídeo i una de les persones que va ser testimoni del treball de Keith Haring a Barcelona l’any 1989.
Fins al dia 2 de març es podrà veure al vestíbul del museu una sèrie de fotografies documentals que mostren Keith Haring pintant el mural el 1989.
Aquesta activitat és una iniciativa de Raval Cultural.
participant
Tot i que mai va deixar de practicar l’art al carrer, ja en vida Haring va realitzar exposicions en centres reconeguts com l’Stedelijk Museum d’Amsterdam (1986) o el Whitney Museum of American Art de Connecticut (1986), i va participar en certàmens com la Documenta de Kassel (1982), la Biennal de Sâo Paulo (1983) i la Biennal del Whitney (1983). Entre els seus murals púbics, destaquen el que va fer a Nova York per celebrar el centenari de l’Estàtua de la Llibertat el 1986, en el qual van participar nou-cents nens; el del cantó oriental del mur de Berlín el 1986; el del Necker Children’s Hospital de París el 1987, i el que va realitzar al Raval de Barcelona el 1989 i que avui es troba a la Col·lecció MACBA. Des de la seva mort, l’obra de Haring ha estat objecte de nombroses exposicions i retrospectives, com la de la Kunsthaus Wien (1995), la Fundació “la Caixa” a Madrid (1995), el Museum of Contemporary Art de Sydney (1996) o el Musée d’art moderne de París (2013).