Nicolás Grum. The Museum is Closed
Activitat

The Museum is Closed

Nicolás Grum
en curs
Nicolás Grum. The Museum is Closed

The Museum is Closed és un espai de mediació entre agents a partir de l’escolta de propostes amb la voluntat de generar reflexió i diàleg entorn de la pràctica artística. L’artista Nicolás Grum (Santiago de Chile, 1977), de pas per Barcelona a propòsit del Festival LOOP, parlarà dels seus últims projectes, Museo refractario y Espacios revelados.

Es tracta d’un procés de treball mitjançant el qual es va establir un museu temporal en un edifici abandonat de la Universitat de Xile. Aquest museu pretén narrar la història de l’edifici des del seu present en ruïnes, convertit en un improvisat magatzem de mobiliari de la universitat; passant pel període en què va ser una casa okupa on es va establir un Centro Kultural Comunitario; fins als seus inicis com a pensionat d’estudiants per a alumnes de teatre i música de la universitat. Tots dos períodes comparteixen no sols el seu rerefons comunitari i artístic, sinó que en tots dos casos la força i la repressió violenta posen fi als processos socials mitjançant violacions de domicili, interrogatoris, simulacions d’afusellaments, muntatges policials, infiltracions i delacions.

El museu funciona principalment a partir d’una visita guiada/performance, que explica la història de l’edifici mentre es passeja per diverses estances del recinte, on encara és possible apreciar molts rastres del període okupa. Aquesta informació es contrasta amb arxius desplegats sobre murs del museu i arxius sonors, com ara extractes de sentències judicials, premsa i ràdio.
Segueix les sessions anteriors al blog http://themuseumisclosed.tumblr.com/

dates
31 de maig 2016
títol
The Museum is Closed
programa
0 activitats